Over mij

Doordat ik zelf spierklachten kreeg bij een te traag werkende schildklier ben ik op zoek gegaan in de medische literatuur of er verklaringen gegeven werden voor deze spierklachten. Tot mijn verbazing werden in de studies vanaf de jaren 70 al patiënten vermeld met spierklachten door een te traag werkende schildklier. Het kwam misschien niet vaak voor maar het was wel bekend. En in studies die recenter waren kwamen ook steeds patiënten naar voren met spierklachten.

Vanuit mijn medische achtergrond heb ik hierover in 2015 en 2016 blogs geschreven voor de schildklierstichting. Deze blogs hebben op de website van de stichting gestaan en hebben veel lezers getrokken. Het stuk trage schildklier verander spieren is 40.000 gelezen in dat jaar.

De blogs zijn ontstaan vanuit eigen ervaring van trainen met  de spierklachten, merken wat wel vooruitgang gaf en wat absoluut niet. Dat gecombineerd met wat er in de literatuur over geschreven is.

Daarom heb ik besloten het bovengenoemde stuk waar ik mee gestart ben en de blogs die daarna geschreven zijn opnieuw in een herziene versie uit te geven op een eigen website. Zodat de inhoud behouden blijft en mensen die meer willen weten over de achtergrond van hun klachten de informatie kunnen blijven lezen.

Wel is mijn hoop op de toekomst gericht. Dat er hopelijk meer mensen komen die dit spierprobleem verder gaan onderzoeken. Onderzoekers en/of fysiotherapeuten.

In mei 2021 is er bij de schildklierstichting een webinar geweest over (over) gewicht en beweegklachten.

Ik wens u veel leesplezier!

Petra du Croix

Sporten met een schildklieraandoening